Yönetim Planı, Kat Mülkiyeti Kanununun 28. maddesinde yer alan hükümlere göre; kat malikleri arasındaki hukuki ilişkileri düzenleyen, hak ve yetkileri ile borç ve yükümlülükleri açıklayan, işletme giderlerinin paylaşım esaslarını açıklayan, ana gayrimenkul / toplu yapının yönetim tarzını, kullanma maksat ve şeklini düzenleyen plandır. Bütün kat malikleri için bağlayıcılığı olup, sözleşme hükmündedir.
Her projenin yönetim planı o projenin yapısına, özelliklerine yaşam senaryosuna uygun olarak hazırlanmalıdır. Tesis yönetimi tarafından yönetim planı hazırlanırken; projenizin yapısı, özellikleri tanımlanır, yaşam senaryosu belirlenir, projenin dokusuna en uygun ve yasal alternatif yönetim modelleri belirlenir, bağımsız bölüm üzerindeki mülkiyet hakkının kullanılma şekli belirlenir, bağımsız bölümlerin bakım ve kullanımına ilişkin kurallar belirlenir, projedeki ortak alanlar, tesisler belirlenir. Kullanım koşulları ve maliyet hesapları yapıldıktan sonra gider ve gelirlerinin paylaştırılması esasları belirlenir, işletme giderlerinin paylaşım esasları belirlenir.
Ortak yerlerden gelir getirecek alanların, bu alanların istenen bağımsız bölümlere tahsisi ve bağlanması ile kiralanma veya kullanılmasına ilişkin kurallar belirlenir, komşuluk ilişkilerini dengede tutacak kurallar belirlenir, bağımsız bölümlerin kiralanmasında uyulması gereken kurallar belirlenir, ortak yerlerin kullanımına ve bakımına ilişkin kurallar belirlenir, her konuda projenin ihtiyaçlarına cevap verecek yönetim planı hazırlanıp tapu siciline tescil edilebilecek halde işverene teslim edilir, hazırlanan yönetim planları, kat mülkiyeti kanununa aykırı hükümler içermez, yönetim planında belirli kat maliklerine, diğer kat maliklerinin haklarını sınırlayan haklar tanınmaz, yönetime ait diğer hususlar, emredici hukuk kurallarına, ahlaka, adaba, kişilik haklarına aykırı olmayacak şekilde belirlenir.